制服一区字幕精品|一二三区欧洲视频|国产无遮挡裸体女|好吊色91青青草|色欲TV亚洲国产|私人高清强伦中文字幕|国产在线自慰欧美综合图区|色欲av成人一区二区三区在线观看|九九九久久精品亚洲视频久久精品|亚洲无码中文在线

 院校選擇:藝術院校 | 獨立學院 | 民辦高校 | 高職高專 | 出國留學 | 港澳招生 | 網絡學院
 決戰(zhàn)高考:政策法規(guī) | 高考護航 | 各科備考 | 志愿填報 | 心理調節(jié) | 飲食健康 | 考場內外 | 分數(shù)線 | 真題 咨詢熱線:010-51291357/51291557

2009年高考英語閱讀模擬題

作者:   發(fā)布時間:2009-02-20 11:47:11  來源:
  • 文章正文
  • 調查
  • 熱評
  • 論壇
高考英語閱讀模擬題
The first breath-taking pictures of the Earth taken from space showed it as a solid ball covered by brown land masses and blue-green oceans. We had never seen the Earth from that distance before. To us, it appeared as though the Earth had always looked that way and always would. Scientists now know, however, that the surface of the Earth is not as permanent as we had thought.
Scientists explain that the surface of our planet is always moving. Continents moves about the Earth like huge ships at sea. They float on pieces of the Earth’s outer skin. New outer skin is created as melted rock pushed up from below the ocean floor. Old outer skin is destroyed as it rolls down into the hot area and melts again.
Only since the 1960s have scientists really began to understand that the planet Earth is a great living machine. Some experts have said this new understanding is one of the most important revolutions in scientific thought. The revolution is based on the work of scientists who study the movement of the continents—a science called plate tectonics.
The modern story of plate tectonics begins with the German scientist Alfred Wegener. Before World War One, Wegener argued that the continents had moved and were still moving. He said the idea first occurred to him when he observed that the coastlines of South America and Africa could fit together like two pieces of a puzzle. He proposed that the two continents might have been one and then split apart.
Wegener was not the first person to wonder about the shape of the continents. About 500 years ago, explorers thought about it when they made the first maps of Americas. The explorers noted the east coast of North America and South America would fit almost exactly into the west coast of Europe and South Africa. What the explorers did not do, but Wegener did, was to investigate the idea that the continents move.
1. What does the writer mainly tell us in the passage?
A. The first breath-taking pictures of the Earth taken from space.
B. Human’s recognition of the earth’s surface.
C. The German scientist Alfred Wegener.
D. The early explorers’ discovery.
2. Which of the following is true according to the passage?
A. We didn’t see the Earth from far away until we saw the picture taken in the space.
B. Our ancient thought that the surface of the earth is still.
C. Alfred Wegener was not the first person to investigate the idea that the continents move.
D. The coastline of India and Africa fit together.
3. The last word of the third paragraph “tectonics” mean “________”.
A. study of construction
B. study of architecture
C. earth surface
D. structural geology
4. What did the explorers find?
A. The coastlines of South America and Africa could fit together.
B. The coastlines of North America and Africa could fit together.
C. The east coastlines of North America and the west coast of Europe could fit together.
D.The coastlines of North America and India could fit together.
【答案與解析】
1. B 主旨大意題。根據文章第 1 段最后一句中的 however 及全文內容可知,文章主要談論人類對地殼表面的形成的認識。故答案選 B。
2. A 推理判斷題。根據文章第 1 段的第 1、2 句可知,人們直到看到從太空對地球所拍的照片后才知道從遠方看地球的情形。故答案選 A。
3. D 詞義猜測題。根據其所在的句子 who study the movement of the continents—a science called plate… 及地理常識可知答案選 D。
4. C 事實細節(jié)題。根據文章最后一段中的 The explorers noted the east coast of North America and South America would fit almost exactly into the west coast of Europe and South Africa 及倒數(shù)第 2 段中的 the coastlines of South America and Africa could fit together like two pieces of a puzzle 可知答案應該選 C。
以下網友留言只代表網友個人觀點,不代表本站觀點。 立即發(fā)表評論
提交評論后,請及時刷新頁面!               [回復本貼]    
用戶名: 密碼:
驗證碼: 匿名發(fā)表
高校招生最新熱貼:
【責任編輯:育路編輯  糾錯
【育路網版權與免責聲明】  
    ① 凡本網注明稿件來源為"原創(chuàng)"的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權均屬本網所有。任何媒體、網站或個人轉載、鏈接、轉貼或以其他方式復制發(fā)表時必須注明"稿件來源:育路網",違者本網將依法追究責任;
    ② 本網部分稿件來源于網絡,任何單位或個人認為育路網發(fā)布的內容可能涉嫌侵犯其合法權益,應該及時向育路網書面反饋,并提供身份證明、權屬證明及詳細侵權情況證明,育路網在收到上述法律文件后,將會盡快移除被控侵權內容。
高校招生咨詢電話:010-51291357 51291557
高校招生咨詢電話:010-51291357 51291557
熱點專題
 
 高考熱點關注
學員報名服務中心: 北京北三環(huán)西路32號恒潤中心18層1803室(交通位置圖
咨詢電話:北京- 010-51268840/41 傳真:010-51418040 上海- 021-51567016/17
育路網-中國新銳教育社區(qū): 北京站 | 上海站 | 鄭州站| 天津站
本站法律顧問:邱清榮律師
1999-2010 育路教育版權所有 | 京ICP證100429號