導讀: 1. 內(nèi)容:閱讀判斷 TEXT Conditioning and Learning A central area of study in psychology is how living-creatures change as a result of experience, that is, how they learn. Much research in learning has been undertaken using such animals as rats, pigeons, and dogs. Two major kinds of learning are usually distinguished: classical conditioning and instrumental learning. Classical conditioning is also called Pavlovian conditioning after its discoverer, the Russian physiologist Ivan Pavlov. He showed that if ringing a bell regularly precedes presenting food to an animal, the bell will become a signal for the food, and the animal will "get ready to eat" when the bell rings. The animal's behavior, then, is a conditioned response to the bell. In Pavlov's terms, the pairing of a conditioned stimulus (the bell) with an unconditioned stimulus (the food) results in learning. Finally, some parts of the unconditioned response (getting ready to eat the food) come from the conditioned stimulus alone. The number and consistency of pairings of the stimuli (the bell and the food) are responsible for the learning. If, however, one discontinues the food but keeps presenting the bell, the animal will stop responding to it. In other words, the response is over. In instrumental learning, emphasis is placed on what the animal does and what kinds of outcomes follow its actions. In general, if some action is followed by a reward, the action will be repeated the next time the animal is in the same situation. For example, if a hungry animal is rewarded with food for turning right in a simple maze (迷宮), the animal will tend to turn right the next time it is in the maze. If the rewards cease, then other behaviors will appear. New Words psychology n. 心理學 creature n. 生物,動物 undertake vt. 接受,進行 distinguish vt. 區(qū)別,辯認出 precede vt. 先于,在…前加上 present vt. 贈送,呈遞 response n. 反應,回答 pair vi. 配對,vi, 使成對 stimulus n. 刺激物 consistency n. 一致性 emphasis n. 重點,重視 outcome n. 結果 reward n. vt. 獎賞,報答 cease vi. 停止 應試指導 I. 題型要求 1. 要求:根據(jù)文章信息對相關選項作出判斷。文章信息包括明示信息和隱含信息。 2. 判斷:正確、錯誤、未提及。 正確:符合文章內(nèi)容 錯誤:選項內(nèi)容與文章內(nèi)容相背、完全不符或部分不符 未提及:選項內(nèi)容未在文章中出現(xiàn);選項本身可以是正確也可以是錯誤 II. 解題步驟與規(guī)律 1. 步驟 1) 先閱讀題目,理解題意 例:題目:Westerners are familiar with the journalistic interview, but most of them may not have been interviewed in person…… A. Right B. Wrong C. Not Mentioned 原文:However, very few of us have actually been interviewed personally by the mass media, particularly by television. 2) 閱讀短文,確定題目在文章中的相應位置 題目的順序通常跟原文的順序基本一致 3) 根據(jù)題意及文章信息作出判斷,必要時可重點閱讀相關章節(jié)或詞句 2. 規(guī)律 1) 正確(Right) A. 題目與原文意思相同,或為同義詞,或為同義結構。如: 原文:Few are more than five years old. 題目:Most are less than five years old. 答案:Right 原文:Women could not take part and were forbidden, on pain of death, even to attend the Games. 題目:The spectators, as well as the participants, of the ancient Olympics were male. 答案:Right B. 題目是對原文的推斷或概括。如: 原文:For example, it has been demonstrated that rapid response leads to a greater likelihood of arrest only if responses are in the order of 1 – 2 minutes after a call is received by the police. When response times increase to 3 – 4 minutes —— still quite a rapid response —— the likelihood of an arrest is substantially reduced. 題目:A response delay of 1 – 2 minutes may have substantial influence on whether or not a suspected criminal is caught. 答案:Right 2) 錯誤(Wrong) A. 題目與原文意思直接相反。如: 原文:A species is said to be extinct when the last individual dies. 題目:A species is said to be extinct when only one individual exists. 答案:Wrong B. 題目與原文在內(nèi)容、語氣上不對稱。如: 原文:Booking in advance is strongly recommended as all Daybreak tours are subject to demand. Subject to availability, stand-by tickets can be purchased from the driver. 題目:Tickets must be bought in advance from an authorized Daybreak agent. 答案:Wrong 原文:The Internet has often been criticized by the media as a hazardous tool in the hands of young computer users. 題目:The media has often criticized the Internet because it is dangerous. 答案:Wrong C. 題目與原文在程度、范圍、可能性等上不對稱。如: 原文:Frogs are sometimes poisonous. 題目:Frogs are usually poisonous. 答案:Wrong D. 主觀感想和客觀事實、現(xiàn)實和理想相混淆。如: 原文:But generally winter sports were felt to be too specialized 題目:The Antwerp Games proved that winter sports were too specialized. 答案:Wrong 3) 未提及(Not Mentioned) A. 題目中的某些內(nèi)容在原文中找不到依據(jù)。如: 原文: 題目: 答案: B. 題目中涉及的范圍小于原文涉及的范圍,也就是更具體。如: 原文:Our computer club provides printer. 題目:Our computer club provides color printer. 答案:Not Mentioned C. 原文是某人的目標、目的、想法、愿望、保證、發(fā)誓等,而題目是事實。如: 原文:He vowed he would never come back. 題目:He never came back 答案:Not Mentioned D. 題目中有比較,而原文中沒有比較。如: 原文:In Sydney, a vast array of ethnic and local restaurants can be found to suit all palates and pockets. 題目:There is now a greater variety of restaurants to choose from in Sydney than in the past. 答案:Not Mentioned III. 注意事項 1. 應依據(jù)原文作出判斷,不能根據(jù)自己常識、經(jīng)驗或主觀臆想作出判斷 2. 通常過于絕對的題目一般不會是Right。 IV. 解題實例 Hercules Once upon a time there was a great Greek hero, Hercules. He was taller and stronger than anyone you have ever seen. On his shoulder he carried a club and in his hand he held a bow (弓). He was known as the hero of a hundred adventures. Hercules served a king. The king was afraid of him. So again and again he sent him on difficult tasks. One morning the king sent for him and told him to fetch three golden apples for him from the garden of the Singing Maidens (歌女). But no one knew where the garden was. So Hercules went away. He walked the whole day and the next day and the next. He walked for months before he saw mountains far in the distance one fine morning. One of the mountains was in the shape of a man, with long, long legs and arms and huge shoulders and a huge head. He was holding up the sky. Hercules knew it was Atlas, the Mountain God. So he asked him for help. Atlas answered, "My head and arms and shoulders all ache. Could you hold up the sky while I fetch the golden apples for you?" Hercules climbed the mountain and shouldered the sky. Soon the sky grew very heavy. When finally Atlas came back with three golden apples, he said, "Well, you are going to carry the mountain for ever, I'm going to see the king with the apples." Hercules know that he couldn't fight him because of the sky on his back. So he shouted: "Just one minute's help. My shoulders are hurting. Hold the sky for a minute while I make a cushion (墊子) for my shoulders." Atlas believed him. He threw down the apples and held up the sky. Hercules picked up the apples and ran back to see the king. 1. Hercules was the tallest man in the world. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 2. Hercules worked in the king's garden .A. Right B. Wrong C. Not mentioned 3. Hercules was given many difficult tasks because the king wanted to get rid of him. A. Right B. Wrong C. Not Mentioned 4. Atlas was the giant who help up the sky. A. Right B. Wrong C. Not Mentioned 5. Atlas ran faster than Hercules. A. Right B. Wrong C. Not Mentioned 6. Atlas got the golden apples for Hercules because he wanted to be the king himself. A. Right B. Wrong C. Not Mentioned 7. Hercules finally managed to get the apples by defeating Atlas. A. Right B. Wrong C. Not Mentioned Exercises I. 根據(jù)課文內(nèi)容在下例選項中選擇一個正確答案,并給相應字母打√。 1. For human being, learning is usually divided into two kinds: the classical conditioning and the instrumental learning. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 2. According to Pavlov, learning results from the pairing of a conditioned stimulus and an unconditioned stimulus. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 3. If an animal is given food whenever a bell rings, after some time it will get ready to eat even when there isn't the ringing of a bell. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 4. In instrumental learning, the researchers stressed what the animal does and what kind of outcomes follow its action. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 5. If an animal is rewarded after its action in a certain situation, it tends to repeat the action whenever it is the same situation. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 6. Classical conditioning is called Palovian conditioning in memory of the discoverer Ivan Pavlov. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 7. If a hungry animal in a maze can get food by turning right, it will turn left when the food is not offered. A. Right B. Wrong C. Not mentioned |
| 課程名稱 | 老師 | 課時 | 試聽 | 報名 | 學費 |
|---|---|---|---|---|---|
| BEC初級精講班 | 苗永金 | 20 | 試聽 | 200元 | |
| BEC中級精講班 | 謝老師 | 40 | 試聽 | 200元 | |
| BEC高級精講班 | 馬老師 | 20 | 試聽 | 200元 | |
| BEC高級習題班(考官主講) | 譚松柏 | 16 | 試聽 | 200元 | |
| BEC寫作精講班(贈送) | 王 皙 | 20 | 試聽 | 200元(贈) | |
| 查看更多課程>> | |||||
| 熱門資料下載: |
| 商務英語考試論壇熱貼: |
【責任編輯:yuxue 糾錯】 |
|
閱讀上一篇:剛得到的bec3資料,考友們請到這邊來…… |
|
閱讀下一篇:劍橋商務英語BEC高級閱讀真題 |
|
課程輔導 |
| ·09年12月BEC考試成績查詢及合格分數(shù)線 |
| ·2010年全國國際商務英語考試考生網(wǎng)上報名指導 |
| ·蘭州商學院考點劍橋BEC3月9日報名 將于5月15日 |
| ·2010上半年劍橋BEC考試現(xiàn)已開始報名 |
| ·2010 年春季劍橋BEC北京工商大學考點報名須知 |
| ·2010上半年中山大學考點劍橋BEC報名須知 |
| ·華僑大學外國語學院2010年劍橋BEC考生須知 |
| ·鄭州大學2010年劍橋BEC報名、考試須知 |
| ·2010年BEC商務英語考試時間確定 |
| ·關于舉辦第十期全國國際商務英語師資培訓班暨 |