|
|
|||||||
|
||||||||
Obviously television has both advantages and disadvantages. In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one. With a TV set in the family people don’t have to pay for expensive seats at the theatre, the cinema, or the opera. All they have to do is to push a button or turn a knob, and they can see plays, films, operas and shows of every kind. some people, however, think that this is where the danger lies. The television viewers need do nothing. He does not even have to use his legs if he has a remote control. He makes no choice and exercises, no judgment. He is completely passive and has everything presented to him without any effort on his part. Television, it is often said, keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics. The most distant countries and the strangest customs are brought right into one’s sitting room. It could be argued that the radio performs this service as well; but on television everything is much more living, much more real. Yet here again there is a danger. The television screen itself has a terrible, almost physical charm for us. We get so used to looking at the movements on it, so dependent on its pictures, that it begins to control our lives. People are often heard to say that their television sets have broken down and that they have suddenly found that they have far more time to do things and that they have actually begun to talk to each other again. It makes one think, doesn’t it? There are many other arguments for and against television. We must realize that television itself is neither good nor bad. It is the uses that it is put to that determine its value to society. 1. What is the major function of paragraph 1? A. To arouse the reader’s concern B. To introduce the theme of the whole passage C. To summarize the whole passage D. To sate the primary uses of TV 參考答案:B 2. Television, as a source of entertainment, is ____. A. not very convenient B. very expensive C. quite dangerous D. relatively cheap 參考答案:D 3. Why are some people against TV? A. Because TV programs are not interesting B. Because TV viewers are totally passive C. Because TV prices are very high. D. Because TV has both advantages and disadvantages 參考答案:B 4. One of the most obvious advantages of TV is that ____. A. it keeps us informed B. it is very cheap C. it enables us to have a rest D. it controls our lives 參考答案:A 5. According to the passage, whether TV is good or not depends on ____. A. its quality B. people’s attitude towards it C. how we use it D. when we use it 參考答案:C |
【責任編輯:育路編輯 糾錯】 |
|
閱讀下一篇:下面沒有鏈接了 |
|
| 【育路網(wǎng)版權與免責聲明】 | |
| ① 凡本網(wǎng)注明稿件來源為"原創(chuàng)"的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權均屬本網(wǎng)所有。任何媒體、網(wǎng)站或個人轉載、鏈接、轉貼或以其他方式復制發(fā)表時必須注明"稿件來源:育路網(wǎng)",違者本網(wǎng)將依法追究責任; | |
| ② 本網(wǎng)部分稿件來源于網(wǎng)絡,任何單位或個人認為育路網(wǎng)發(fā)布的內(nèi)容可能涉嫌侵犯其合法權益,應該及時向育路網(wǎng)書面反饋,并提供身份證明、權屬證明及詳細侵權情況證明,育路網(wǎng)在收到上述法律文件后,將會盡快移除被控侵權內(nèi)容。 | |
| 北大MPA輔導課程 | |
| ·北大MPA輔導強化班招生 [查看招生簡章] | |
| ·北大MPA輔導強化班招生(遠程) [查看招生簡章] | |
| 學苑中心 | |
| ·學苑中心在職攻讀碩士輔導招生 [查看招生簡章] | |
| ·學苑中心在職攻讀碩士網(wǎng)絡輔導班 [查看招生簡章] | |
| 環(huán)球卓越面授輔導 | |
| ·環(huán)球卓越在職聯(lián)考英語面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MPAcc面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職教育碩士面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職法律碩士面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MPA面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MBA面授輔導 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越GCT面授課程 [查看招生簡章] | |
| 環(huán)球卓越網(wǎng)絡輔導 | |
| ·環(huán)球卓越聯(lián)考英語輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職教育碩士輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職法律碩士輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MPAcc輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MPA輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越在職MBA輔導網(wǎng)絡班 [查看招生簡章] | |
| ·環(huán)球卓越GCT考試網(wǎng)絡輔導 [查看招生簡章] | |
|